UKRINSKI DIMLJENI SIR


Proces proizvodnje ukrinskog dimljenog sira podrazumeva zrenje sira u trajanju od minimalno 50 dana.

 

Ima specifičan dimni ukus i aromu i omiljen je među istinskim gurmanima.

 

Koristi se za meze i kao prilog glavnim jelima.

Idealan je pripremu sosova za razne paste.


RECEPT ZA ŠPAGETE SA UKRINSKIM DIMLJENIM SIROM

 *****

SASTOJCI:

200 gr Ukrinskog dimljenog sira

500 gr špageta

500 gr čeri paradajza

60 ml maslinovog ulja

6 čenova bijelog luka (po želji i više)

100 gr maslina

1 veza peršuna

1-2 kašičice origana

Biber i so

 *****

PRIPREMA:

Na polovini maslinovog ulja izdinstati sitno isjeckan bijeli luk.

Kada luk požuti, dodati čeri paradajz isječen na polovine ili četvrtine. Čeri paradajz dinstati 2 minuta, a potom dodati masline, peršun, origano, biber i so, a zatim skinuti sa vatre.

U kuvane špagete dodati Ukrinski dimljeni sir isjeckan na kockice, ostatak maslinovog ulja i smjesu sa paradajzom.

Sve dobro izmiješati na vatri i služiti toplo.

Prijatno! :)


100 % domaće i prirodno!